Biorezonantna dijagnostika

Biorezonantna dijagnostika i terapija sve je češći odabir osoba koje žele neinvazivan, bezbolan način održavanja optimalnog zdravstvenog stanja organizma. O biorezonanci često čujemo samo iz priča naših bližnjih, iz njihovih iskustava ili preko informacija koje kruže usmenom predajom.

Stoga, pokušajmo dati objektivan prikaz o tome što je biorezonanca i čemu može poslužiti.

U riječi biorezonanca nalazimo dva pojma: „bio“ – ono što se odnosi na živi organizam i „rezonanca“ – vibrirati u harmoniji s nečime. Sve oko nas, sve u svemiru kakvog poznajemo i koji nam je zasad dostupan, teoretski, mentalno ili slikom, baš sve ima svoju vibraciju, a time i određenu frekvenciju gibanja. To je dio bioelektričnih karakteristika specifičnih za određene vrste i spojeve. Upravo je zato biorezonanca područje kojim se bavi energetska medicina. 

Znanstvenici  iz Sjedinjenih Američkih Država, Japana, Rusije i Njemačke, iz različitih sfera znanosti, posebno iz područja biofizike i kvantne mehanike, došli su do spoznaja koje su frekvencije karakteristične za određene organe, tkiva i stanice u zdravom organizmu, pa i one koje obilježavaju određene (patogene) mikroorganizme, kemikalije, toksine i ostalo. Nakon ulaska toksičnih tvari u ljudski organizam, tjelesne stanice počinju rezonirati, to jest, poprimati frekvenciju gibanja koju ima taj toksin.

 To se događa iz vrlo jednostavna razloga – jer sve stanice u organizmu konstantno međusobno komuniciraju, izmjenjuju informacije (rezonancu) određene frekvencije, odnosno određene bioelektrične karakteristike. Na taj se način odvijaju svi procesi u organizmu i postižu ravnoteža i zdravo stanje. No, u prethodno navedenom slučaju, kad toksin uđe u organizam,ta je ravnoteža narušena, a kao posljedica javljaju se zdravstvene smetnje, s time da nakon određenog vremena raste i mogućnost razvoja određenih bolesti.

Biorezonantna dijagnostika

Ova vrsta dijagnostike koristi nam kako bismo na holistički način, promatrajući organizam kao cjelinu, utvrdili gdje u  tijelu  postoji  neravnoteža  i  gdje  je uzrok problema s kojim osoba dolazi. Najčešći problemi s kojima se susrećemo posljednjih godina su problemi s hormonalnim poremećajima; probavne smetnje – nadimanje, opstipacija; teško reguliranje tjelesne mase; problemi s kožom – osipi, svrbež; kronični umor; nervoza; glavobolja; neredovite mjesečnice. 

Jedna od najmodernijih metoda biorezonance je energetsko-informacijska dijagnostika, koja je usavršena u istraživanjima elektromagnetskih polja živih organizama. Takva dijagnostika provodi se pomoću različitih uređaja. Jedan od najjednostavnijih i dosad najpreciznijih je Sensitive Imago 100, koji funkcionira na sljedeći način: osoba koja se pregledava sjedi, desni dlan drži na metalnoj ploči, a u lijevoj ruci drži drugu dijagnostičku palicu, na ušima  ima slušalice (preko njih se tijelu daje uputa, putem visokih frekvencija, koja tkiva ili organi se  trenutačno  analiziraju). 

Uređaj je spojen na računalo koje pohranjuje podatke skeniranja. Prikupljanje podataka traje 30 – 40 minuta, a slijedi analiza koju radi terapeut. Analizu omogućava iznimno složen i sofisticiran računalni program koji ima vrlo veliku bazu referentnih vrijednosti (frekvencija) za sva tkiva, organe, mikroorganizme, toksine, pelud, hranu, aditive i ostalo, a postoji i mogućnost njihove usporedbe s podatcimadobivenim skeniranjem.

Nakon analize podataka dobivamo informacije o:

  • energetskom  stanju  cijelog  organizma, te koji su organi i sustavi izvan ravnoteže
  • mjestima  u  tijelu  na kojima  su  prisutni određeni (patogeni) mikroorganizmi
  • eventualno  postojećim  patološkim procesima  u  tijelu  na  energetskoj razini
  • trenutačno mogućim procesima na energetskoj razini (upala tkiva, promjena  strukture  tkiva, disbakterioza, pomanjkanje enzima,hormonalna neravnoteža, anemija,  upala krvnih žila…)
  • namirnicama  i  ostalim  tvarima (pelud, dlaka, kemikalije…) na koje osoba pokazuje  reakciju alergije  ili intolerancije
  • eventualnom  postojanju  povećane količine  toksina  (pesticida,  teških metala, herbicida…) u tkivima
  • mogućoj  preosjetljivosti  na  neke aditive.

Biorezonantnaterapija

Na istom uređaju na kojem se radi dijagnoza može se provoditi i biorezonantna terapija. To znači da određenim tkivima u tijelu šaljemo ispravnu frekvenciju, to jest, na neki ih način „podsjećamo“ koja frekvencija ih dovodi u stanje ravnoteže, odnosno zdravlja. U tehničkom smislu, terapija se provodi kao pomoć u detoksikaciji organizma. 

Uz prethodan pregled i nakon što osoba počne primjenjivati upute o prehrani i suplementaciji, biorezonantna terapija pomaže procese izlučivanja toksina jer podržava zdravu, uravnoteženu funkciju bubrega, jetre, crijeva, kože i pluća. U takvim slučajevima uvijek se preporučuju i kvalitetni dodatci prehrani na biljnoj bazi, koji pomažu čišćenju tkiva.

Bezbolno i bez štetnog djelovanja

Biorezonantni pregled, kao i terapija, potpuno su bezbolni i bez ikakvih štetnih djelovanja. Mogu im se podvrgavati i djeca (već od najranije dobi, kad mogu sjediti i držati predmete u rukama).  Svi, osim osoba s psihičkim oboljenjem ili onih koje imaju ugrađen pacemaker, mogu se pregledati biorezonantnim uređajem i primati terapiju. 

Pokazalo se da je ovaj tip pregleda najkorisniji za osobe koje su već bile na nekim pretragama čiji rezultati nisu pomogli da se postavi dijagnoza niti riješe tegobe, kao i za one koji imaju previše općenite simptome, poput glavobolje, probavnih tegoba, promjene raspoloženja i slično, koje najčešće ne povezuju s nekim zdravstvenim problemom. Naime, na ovakvom pregledu određuje se potpuno stanje organizma, pa time i uzroci manjih tegoba koje remete svakodnevnicu.

Biorezonantni pregled svakako se preporučuje i kao preventiva jer dobivamo informacije o promjenama na razini stanice, kad se one počinju mijenjati tek na energetskoj razini, odnosno, kad možda i ne postoje određeni simptomi. Na taj

način možemo djelovati unaprijed te zaustaviti razvoj poremećaja i bolesti, ili pak održati već postojeće stanje zdravlja i ravnoteže.

Nina Ivičić, dipl.ing.
nutricionistica i aromaterapeutkinja

KONTAKT

hrCroatian