O meni

Alma Bunić

Licencirani nutricionist

Divni ljudi, dobro nam došli na ove stranice i dozvolite da Vam odmah, baš onako nestrpljivo s vrata, čestitam što želite napraviti nešto dobro za sebe i pronaći ljubaznija rješenja. Ovo je kratka priča o meni,o zdravlju, o hrani, životu i Vama.

O meni

Moje ime je Alma (tehnički Almedina, ali ako sam tako dozvana, situacija je gusta kao puding), a ovo je Vaše mjesto za provjerenu informaciju i odskočna daska za promjenu. No da se upoznamo i da podijelim neka zrnca sa svog puta do sadašnjosti.

Neslužbeno. Uvijek sam vjerovala da je bolje moguće, da je naše tijelo nastalo u sinergiji sa svime što nas okružuje i da je “lijek” širok pojam koji je ponešto nakupio patinu farmaceutskih supstanci.

Za mene je lijek sve što nas uravnotežuje, sve što vraća klackalicu života u homeostazu. Bilo da se valjate po travi sa svojom kornjačom, pozdravljate sunce, pričate s krumpirovim zlaticama u povrtnjaku, čitate zaista dobru knjigu u tišini sami sa sobom, uživate u bučnom obiteljskom ručku ili ono što stavljate u usta.

Lijek je aktivni život od kojeg se osjećate dobro, umaranje na ispravan način i dozvola samome sebi da se oporavimo. Tako da ugrubo, ja sam neslužbeno ekscentrična i neposlušna službeno obrazovana predavačica i direktorica vlastite nutricionističke tvrtke.

Službeno?
Službeno je započelo jednom davno prije kada je jedna vrlo mlada Alma u Bjelovaru upisala srednju školu za farmaceutskog tehničara. Put i želja za znanjem vodi u Zagreb na Prehrambeno-biotehnološki fakultet i 2005. godine s fakulteta izlazi nova Alma, sada prehrambeni tehnolog. Gladnima (znanja) nikada dosta, pa je uslijedio i specijalistički studij nutricionizma, edukacije za Wellness managera i fitoterapeuta.

Bilo je prilično jasno kuda interes naginje – zdravlje i ljudi – pa sam od voditelja prodaje Wellness opreme u Moje Sunce d.o.o., preko voditelja ljudskih resursa u Wellnessu i nutricionista u Agram 89 d.o.o., napokon 2007. odlučila da je vrijeme za jednu još noviju (i hrabriju) Almu, onu koja ima vlastiti obrt – Nutriforma – koji je uspješnim poslovanjem izrastao u tvrtku Almazor d.o.o.

Ne znam je li ona (još neposlušnija) Alma iz srednje škole mogla vidjeti tako daleko i zamisliti ovu Almu i njen stolac odgovornosti. Direktorsko mjesto vidim baš tako, kao ključnu točku odgovornosti za širenje kvalitetnih informacija, opravdavanja povjerenja u savjetovanju i educiranju na području prehrane i nutricionizma i širenje poruke da je hrana nit koja nas povezuje s boljim, kvalitetnijim životom.

Ako sada u znatiželji dižete obrvu jer vam se krajičkom uma čini da ste me ulovili na 24 sata, Gala Style, u emisijama Make Over, Dobro jutro Hrvatska, Zdravlje na kvadrat, RTL Direkt… u pravu ste, a za sve Vas koje put odvede na Galbanum učilište, vidimo se u nutricionističkoj učionici.

Službeno i neslužbeno. Izuzetno mi je drago da ste ovdje. Činite što vas čini sretnima, uživajte u gastro užicima od kojih se osjećate kao najbolja verzija sebe i činite male dobre stvari svaki dan. Put naprijed je jednostavno između dva ponuđena izbora svaki dan odabrati onaj mrvicu bolji.

Male dobre stvari se nakupe u jedan divan život i ja Vam od srca baš takav i želim.

O meni, o meni.

Profesionalna dostignuća

licence i certifikati

 • Završen kompletni master program za Sibo terapeuta – Australija

 • Kompletni tečaj rada na Sensitiv Imago biorezonantnom uređaju koji uspoređuje trenutnu informaciju s virtualnom anatomskom bazom podataka i na taj način ukazuje na potencijalne promjene unutar našeg organizma – Budimpešta

 • Profesionalna edukacija Ohashi orijentalna dijagnostika – Zagreb

 • Uspješno završena početna razina internacionalnog seminara kvantne medicine u organizaciji udruge Q-MED za promicanje kvantne medicinske znanosti koja predstavlja Institut kvantne genetike (Ruske federacije) za Europu

 • Napredni tečaj mikroskopske analize žive kapi krvi, utjecaj hrane i suplementacije na očuvanje zdravlja i poboljšanja nutritivne neusklađenosti. Novi Sad

Edukacije

 • Srednja škola za farmaceutskog tehničara

 • Završen Prehrambeno-Biotehnološki fakultet u Zagrebu

 • Usavršavanje za wellness manadžera u Lovranu

 • Usavršavanje za fitoterapeuta – Galbanum učilište

 • Trenutno kruna obrazovanja –  specijalistički studij nutricionizma na Prehrambeno tehnološkom fakultetu u Osijeku

Profesionalno iskustvo

 • Wellness voditelj i nutricionist 3 godine.

 • Otvaranje vlastite firme 2007. godine koja posluje i danas. Rad na području biorezonance, nutricionizam u sportu, nutricionizam i probava, neplodnost, upale u tijelu, problemi s kožom.

 • Detaljno vođenje i praćenje osoba sa probavnim smetnjama – SIBO, disbakterioza, gastritis.

 • Koautor sam dvije knjige: „Sokovi za zdravlje i vitalnost“, „Prehranom i vježbanjem do zdravlja“

 • Predavač sam na učilištu Galbanum
hrCroatian